81885
Book
In basket
Jadłonomia po polsku / Marta Dymek. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2020. - 279, [1] strona : fotografie ; 28,5 cm.
"Jadłonomia po polsku" pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi. W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć – jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, a na deser gryczaną granolę. Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne.
Availability:
Dobrzeń Wielki
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Marta Dymek jest autorką bloga Jadłonomia.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again